Gardut de ciocolata pentru decor

Salt la: navigare, cautare
Gardut de ciocolata pentru decor
Gardut_de_ciocolata

Descriere

Este un alement de decor deseori folosit in cofetarie.Se foloseste pentru a imbraca marginile laterale ale torturilor si prajiturilor. Poate fi taiat-cu un cutit fierbinte(inmuiat in apa clocotita), in diferite forme si folosit pentru alt fel de decoruri.

Ingredientele

Cantitatile sunt orientative in functie de de doriti sa realizati, de grosimea si marimea gardutului. Se foloseste ciocolata cu mun 55 % cacao.Nu se foloseste ulei!!!!!

  • se taie ciocolata in bucati mici si cat mai egale pentru a asigura o topire rapida si uniforma
  • se topeste ciocolata pe aburi avand grija sa nu se infierbante prea tare-caz in care ciocolata poate sa se intareasca, sa faca cocoloase, sa se separe de grasimea pe care o contine(caz in care nu mai poate fi folosita )
  • se toarna ciocolata topita intr-un cornet din hartie de copt-ca si cornetul de seminte.Se inchide punga de hartie la capat.

Se taie foarte putin varful si se deseneaza linii pe o hartie de copt taiata si dimensionata functie de decorul pe care doriti sa-l realizati.Se insista pe contur, pentru a avea o mai buna rezistenta.Lungimea gardutului este bine sa fie putin mai mare decat aveti nevoie.Se da la rece cateva minute .Se taie cu cutitul incalzit in apa clocotita. Se foloseste ajutandu-ne de hartia suport.

blog comments powered by Disqus
Vizualizari
Unelte personale