GastroWiki:Despre

Salt la: navigare, cautare

Cuprins

Scopul nostru. Cui ne adresam?

Acest site are scopul de a deveni sursa de referinta de retete romanesti. De la oua fierte si pana la cozonac, noi vrem sa publicam tot ce inseamna retete romanesti aici. Face parte dintr-o initiativa mai larga, de pastrare a traditiilor poporului nostru. Este o mostenire importanta pe care dorim sa o lasam mediului online.

Site-ul se adreseaza mai multor categorii de vizitatori:

  • tinerilor care abia acum invata sa gateasca, si au nevoie de multe explicatii
  • gospodinelor care doresc sa-si perfectioneze retetele
  • diasporei, care va incerca permanent sa tina in viata obiceiurile traditionale

Ce inseamna Wiki, si de ce este util?

Wiki inseamna pagina editabila de orice utilizator. Toate modificarile sunt insa urmarite si oricand se poate reveni la o versiune anterioara retetei. Avantajele datorita carora noi am ales wiki:

  • incepatorii in ale gatitului pot sa puna propriile pareri si mici observatii chiar in interiorul retetei, astfel incat altii sa nu se mai loveasca de aceleasi probleme
  • gospodinele pot rafina continutul retetelor, punand in valoare anii de munca si experienta pe care i-au acumulat
  • diaspora poate adauga variante "localizate" ale retetelor, pentru ca stim cu totii ca nu prin toate colturile lumii se gasesc aceleasi ingrediente ca in Romania

Echipa

Lucram in familie, suntem pasionati si hotarati sa facem o diferenta in mediul culinar online.

Mariana Ismail - Bucatar sef - contacteaza

Pasionata de multi ani de gatit, permanent interesata de noutati in domeniul culinar, laudata de toti cunoscutii pentru mesele delicioase "indurate" de acestia. Actualmente, majoritatea retetelor de pe site constituie repertoriul sau personal.

Dilaver Ismail - Marketing - contacteaza

Are o experienta vasta in conducerea oamenilor si in organizarea afacerilor. Simplitate, eficienta si disciplina sunt cuvintele cheie care i se potrivesc. Reuseste intotdeauna sa extraga esentialul si sa inteleaga publicul caruia i se adreseaza. Daca doriti sa negociati cu noi, cu siguranta veti dori sa-l contactati.

Andrei-Adnan Ismail - Tehnic - contacteaza

Tanar inginer, pasionat de online si de antreprenoriat, dorea de mult sa lanseze un proiect de acest gen. Ideea i-a venit in timpul unei mese copioase de Craciun, iar de aici si pana la implementare au trecut o luna si 400 de retete ale mamei lui. Doreste sa aplice informatica in viata de zi cu zi, pentru a usura anumite aspecte ale acesteia.

Detalii tehnice

Site-ul ruleaza pe stiva Linux-Apache-MySQL-PHP, bazandu-se pe framework-ul MediaWiki, folosit si de Wikipedia.

Design-ul siglei a fost facut de prietenul nostru, Radu Tudorie, fotograf si liber profesionist in media digitala.

Contact

Prin e-mail.

Pe Facebook.

Pe Twitter.

blog comments powered by Disqus
Vizualizari
Unelte personale